Sunday, January 9, 2011

Ο Αλή Μπαμπά απο την Αλαμπάμα

Τι κοινό μπορεί να έχει ένας άνθρωπος αποδεδειγμένα ήρεμος και χαμηλών τόνων με οικολογικές ευαισθησίες που αγαπάει το σώμα του και το φροντίζει με κάποιον θρασύτατο και προκλητικό που έχει πάρει τον τιμητικό τίτλο «του τρελού του χωριού» και ο οποίος δεν μπορεί στην κυριολεξία να πάρει τα πόδια του από το βάρος ?


Τι μπορεί να συμπεράνει κάποιος, όταν αυτοί οι δύο εκ διαμέτρου αντίθετοι άνθρωποι κυβερνούν μια χώρα?  Ότι έχουν κάτι κοινό,  μη οφθαλμοφανές,  που τους ενώνει και τους κάνει  συνοδηγούς σε ένα αυτοκίνητο που χάνει λάδια αλλά πρέπει να τερματίσει  στις δύσκολες πίστες του grand prix.


Ποιος  υποχρέωσε τον  πρόεδρο του χωριού να τον κάνει αντιπρόεδρο αφού είναι «ηλίου φαεινότερον»  ότι αυτοί οι δύο δεν θα μπαίνανε μέσα ούτε στο ίδιο ταξί… και ακόμη περισσότερο  τι  είναι αυτό που τον κρατάει ακόμα στην θέση του,  όταν οι βολές που πέφτουν από παντού  για το άτομό του δεν έρχονται από το Ιράκ αλλά  περνούν δίπλα από τα αυτιά του  μέσα στο Μαξίμου!


Ο άνθρωπος που βγάζει  γλώσσα και την βουτάει  πρώτα στην χολή,  δεν  το κάνει  για να θεωρηθεί  γραφικός, υπερρεαλιστής  και  πατριώτης.  Υπηρετεί το Σύνταγμα στο οποίο ορκίστηκε με παρρησία  και  κάνει  την «βρώμικη» δουλειά.. Αυτή που δεν θέλει να κάνει κανένας άλλος… Άρα τον  έχουν ανάγκη?  Θεωρούν απαραίτητο πριν ανακοινωθούν  μέτρα λιτότητας να πρέπει να βγει ο τελάλης-πρωτοπαλλήκαρο  να διαλαλήσει με προκλητικό τρόπο τις θέσεις και να μετρήσει  μετά τα ρίχτερ των σεισμολογικών κραδασμών?  Οι άνθρωποι  που σπούδασαν επικοινωνία στα ευαγή  ιδρύματα του εξωτερικού  κρίνουν απαραίτητη  μια τέτοια παρουσία?


Από την άλλη όταν τα σκάνδαλα που τον ακολουθούν  έχουν την συχνότητα δείκτη χρηματιστηρίου σε καιρό οικονομικού πολέμου  αναρωτιέται  κανείς αυτό που θα έλεγε και κάποιος συγχωριανός μου… «ποιον μπάρμπα έχει…»


Ποια είναι  λοιπόν τα κοινά σημεία  των Ιμίων, του Οτσαλάν, της Τρόικας και του ΔΝΤ, του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου ?


 Στο CSI Greece αν βάζαμε όλες τις φωτογραφίες στο τοίχο  και προσπαθούσαμε να διαλευκάνουμε την υπόθεση ψάχνοντας για το κοινό ένοχο σημείο,  όλες οι υποψίες θα έπεφταν μόνον σε έναν.  Στον… «Αλή Μπαμπά» απο την Αλαμπάμα!! Σ’αυτόν που ξέρει που θα βρει θησαυρούς και βρίσκει του σωστούς ανθρώπους …


Ξανθίππη

"Δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να εμποδίζει τους πολίτες να κάνουν λάθη.Είναι δουλειά των πολιτών να εμποδίζουν την κυβέρνηση να κάνει λάθη."    Robert H.Jackson 1892-1954 Αμερικανός Δικαστής

"'Oποτε έχετε αποτελεσματική κυβέρνηση, έχετε δικτατορία" Harry S.Truman 1884-1972 Αμερικανός πολιτικός